Wanted Design

Cecilia har en vän sedan gymnasiet

De hade en frekvent kontakt och åkte till bl.a Irland och gjorde annat skoj tillsammans. När Joachim kom in i bilden från början så var han lite "busig" under arbetstid vilket resulterade i lite gnälliga samtal om honom till vännen. Men så gick det något år till och Cecilia och Joachim blev ett par, när vännen var i Göteborg och hälsade på Cecilia så var Joachim sjuk, så dem kom och fixade Gulaschsoppa och Joachim bjöd på lite kvalitetsfilm, nämligen '28 dagar senare'.

Åren gick och vi började höra talas om att vännen hade hittat en kärlek som jobbade som serietecknare, när Cecilia och Joachim till sist träffade denna kärlek så visade det sig vara en lika trevlig och med tiden lika god vän som Cecilia's vän. Han behövde en hemsida till sitt företags marknadsföring och informationsspridning.

Självklart hjälpte vi till

Wanted Design ville själv skapa designen, så vi satte fart med att installera och ställa in Joomla enligt kundens önskemål. Han ville ha en Blogg och ett Galleri som han själv kunde uppdatera samt länkar till de senaste inläggen på förstasidan. När designen kom in så webbanpassade vi den och programmerade den för att sedan färdigställa hemsidan.

Vi hjälpte även till med att redigera samt lägga upp de första bilderna i Galleriet. Wanted Design ville kunna byta ut förstasidan då och då så vi gav honom även en kurs i Joomlahantering så han kunde göra detta samt uppdatera blogg och galleri själv. Efter en tid önskade Wanted även en kommentarsfunktion på hemsidan, något vi såklart lade upp!

Ny version

Joomla byter version då och då precis som alla system. Problemet som fanns under en tid var att Joomlas uppdateringar oftast innebar en migrering från en version, oftast de stora uppdateringarna, till en annan. Detta har blivit mycket lättare sedan version 3.

Wanted Designs hemsida behövde migreras (mellan v. 1.5 och v. 2.5), så vi hjälpte Wanted Design med detta. Utöver det brukar vi se till att alla säkerhets-uppdateringar är installerade samt hjälpa honom med eventuella problem som kan uppstå med webbhotellet.

..
Nästa gång behövde vi hjälp

Några Vandrarhem hade bildat en förening vid namn SVIF för att kunna profilera sig bättre i konkurrensen, vi fick uppdraget att designa hemsidan. Vi fick, efter en tids arbete, frågan om vi kände någon tecknare som kunde hjälpa till att skapa en maskot eller något sånt till hemsidan. För att ge hemsidan lite extra. Det gjorde vi ju!

Efter lite skissande fram och tillbaka så valdes kudden som en bra figur att använda. Det skapades några varianter som sedan lades in på lämpliga ställen på hemsidan. Det är så härligt när man kan hjälpa varandra! Tyvärr överlevde inte SVIF utan är nu nedlagd. En hemsida finns kvar som varken vi eller Wanted Design har något med att göra.

..
Vi hjälper fortfarande till

Nyligen hörde Wanted Design av sig och sa att hans hemsida hade slutat fungera. Det visade sig att hans webbhotell hade uppgraderat hans PHP-version och hans Joomla fungerade inte under den versionen.

Medan vi flyttar hans hemsida till den senaste Joomla-versionen så har vi lagt upp en s.k. Splashpage så länge som informerar om situationen samt länkar till hans sociala medier.

Sa vi att vi är en fullservicebyrå? :-D