Slottsskogens Vandrarhem

Vi tar det från början

När vi startade Leomini 2007 så fanns det ett företag i Borås, vilket jag inte tänker namnge, som ringde runt och med väldigt aggressiva metoder fick småföretagare att köpa deras tjänster. Ofta på långa bindningstider och med krångliga avtal som nästan var omöjliga att ta sig ur. Om du ringer den 6:e i den 8:e månaden om det är skottår på denna sidan 2000-talet x 4 upphöjt i 12, så får du säga upp deras tjänster.

Under den synen på webbyråer startade vi en ny webbyrå. Det gick trögt att få kunder. Så vi satte oss ned och funderade på alternativa sätt att komma i kontakt med potentiella kunder och enades om att ta en promenad i stan och lägga fokus på ett kundsegment kanske skulle funka. Sagt och gjort! Tisdagen efter siktade vi in oss på i första hand vandrarhem.

Vi började dagen med att knacka på Slottsskogens Vandrarhem, vi kom in, kom fram till disken, presenterade oss för receptionisten som gick och frågade chefen. Som rusade ut till oss och frågade om vi jobbar med hemsidor. Vi svarade ja, det är därför vi är här, för att kolla om ni behöver hjälp med eran. Han svarade kom in!

Vi sitter i möte om vad vi skall göra med vår hemsida! Efter det följde ett otroligt kreativt möte om vad man kan göra med en hemsida. Glada i hågen gick vi därifrån med en ny kund. Ingen annan nappade på våra inviter den dagen men det spelade ingen roll, starten var för otrolig för att sänka oss!

Kombinera verksamheter

Vi startade projektet med att ta reda på behovet, Slottsskogens Vandrarhem kände sig lite spretiga på nätet med sina 4 verksamheter som var uppdelade i Vandrarhem, Backpackerboende, Hotell & Lägenheter. Dom ville även att vi skulle koppla olika domäner till de olika verksamheterna, utöver det skulle allt innehåll göras flerspråkigt.

Vår lösning blev en Joomla!-driven hemsida med 4 olika templates i liknande design, det som skilde dom åt var bakgrund, logotype, viss information och färgschema. Vi flyttade all information, och lade till ny. Vi satte årsskiftet som lansering, två veckor innan lanseringen lade vi upp en countdown för att boosta intresset för den nya hemsidan.

..
..
..
..
Andra uppdrag

Vi skred till verket med en deadline 2 månader senare, produktionen, som kantades av många positiva och kreativa samtal som gav oss nya lösningar på problem som uppstod, gick mycket bra. Slottsskogen började fråga oss om vi kan göra vykort och andra trycksaker. Självklart sa vi ja.

Kreativiteten flöt och allt bara flög fram. Helt plötsligt hade vi gått från hemsideleverantör till reklambyrå med allt från t-shirt-tryck till fotovägg när de renoverade en del av lokalerna. Vi hjälpte dem även med en mobilanpassad hemsida, vilket skulle visa sig var lite onödigt då det var dags för…

..
..
Responsiv design

Smartphone-marknaden exploderade, med större skärmar och riktiga webbläsare i telefonerna. Det var dags att anpassa alla hemsidor till en ny marknad. Vi valde responsiv design som lösning på denna möjlighet då det tog bort nödvändigheten av mobilanpassade hemsidor samt gjorde det enklare att uppdatera hemsidan. Några år hade gått sedan Slottsskogens vandrarhems redesign och flytt till Joomla!, så vi satte oss ner och började arbetet med en ny redesign som självklart var responsiv.

Men eftersom informationen redan satt på plats så gick det mycket snabbare denna gång. Vi anpassade menyerna utifrån vilken plattform som gick in på sidan, detaljerad på dator och mer sammanslagen på mobil. Allt för att spara bandbredd och ge bästa möjliga användarupplevelse. Vi passade även på att fläta samman de olika verksamheterna i designen och på så sätt gjordes hemsidan ännu mer användarvänlig.

..
Vi hjälper fortfarande till

Tiden går och saker händer, Cecilia blev långtidssjukskriven, så jag behövde köra själv ett tag. Efter en tids bekymmer med magen (vi lämnar det där) behövde jag en akut bukoperation så Leomini lämnades för sig själv i 3 månader. Vi gjorde allt vi kunde för att komma igång igen, men det blev för mycket att hinna med så vi lade ner firman. Samtidigt hjälpte vi Slottsskogens Vandrarhem att hitta en ny webbyrå. Vi höll kontakten eftersom dem är så goa! Jag började jobba i skolvärlden och på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Senare bara i skolan.
Men det kittlade fortfarande.

Det var liksom något som fattades, så Leomini v.2 startades upp, nu med långa deadlines och fakturering via CoolCompany. Vi gjorde om vår hemsida och gjorde småjobb, skoj att jobba kreativt igen! Mitt i detta fick vi e-post från Slottsskogens Vandrarhem som undrade om vi kunde hjälpa dem med en bakgrund till en digital anslagstavla. Klart vi kunde det! Efter lite mer e-post så fick vi även reda på att dem ville ha en ny logotyp, hinner vi med det också? Oh ja, svarade vi på det. Och där är vi nu, Leomini vaknar sakta men säkert till liv igen.
Livet är allt bra!

..

Slut!